Hlavní obsah

Ve vesnici na Tachovsku zřejmě řádí žhář

Právo, Novinky, Jindra Pašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

V Třískolupech pod Přimdou na Tachovsku hořela v neděli v podvečer hospodářská budova. Na objektu shořel krov a eternitová střecha. Uvnitř byl uskladněn stroj. Škoda na opuštěném majetku nebude velká. Lidé se ale začínají bát. Za posledních šest neděl je to v obci čtvrtý požár.

Článek

"Objekt patří Pozemkovému fondu. Bohužel není nijak zabezpečený," informoval starosta Přimdy, sám obyvatel Třískolup, Miloslav Kunt. "Bývala tu moderní granulárna, která zásobovala granulemi pro skot celé Tachovsko," dodal. Už patnáct let je ale zemědělský areál zcela prázdný.

Hořet začal krátce po 17. hodině jeho zadní prostor o velikosti zhruba 20 krát 10 metrů. Uvnitř bylo uskladněné rozmetadlo na Tatru 815. Patří soukromému zemědělci.

"Jelikož začaly padat boční zdi a krov, museli se hasiči stáhnout a hasit požár pouze zvenčí," popsal mluvčí krajských hasičů František Vaško. Příčina požáru se šetří, podle hasičů je ale pravděpodná nedbalost nebo úmysl. Škody odhali na čtvrt miliónu.

Hlas sirény se v obci poslední dobou ozývá stále častěji. Škody nebývají velké, ale je očividné, že s trpělivostí místních si zahrává žhář. Lidé se začínají bát o svůj majetek. "Za posledních šest neděl tu hoří počtvrté." Slova starosty potvrdil velitel zásahu HZS Tachov. "Jezdíme sem teď často," dodal.

"Nejdřív to bylo auto, potom stáj, přístavba kulturního domu a teď hala," doplnil starosta. Sám neskrývá své podezření na místního nezletilce. "Zřejmě se tím baví. Podezření ale nic neznamená. Vše je v rukou policie," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám