Hlavní obsah

Matka prošlápla batoleti hrudník, policie ji obvinila

Právo, ČTK, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Kvůli smrtelným zraněním svého čtrnáctiměsíčního syna skončila ve vazbě čtyřiadvacetiletá letá žena z Ostravy-Zábřehu. Kriminalisté ji obvinili z ublížení na zdraví s následkem smrti. Matka dítě přinesla na lékařskou pohotovost 3. července a tvrdila záchranářům, že se dítě pravděpodobně dusí rohlíkem. V dalších dnech ale podle kriminalistů vyšlo najevo, že se případ odehrál jinak.

Článek

"Byla nařízena soudní pitva, která prokázala násilnou smrt dítěte, a to poraněním dutiny břišní a krvácením, způsobeném roztržením okruží a slinivky břišní," řekl mluvčí policie Milan Klézl s tím, že bezprostřední příčinou smrti pak byl krvácivý šok.

"Šetřením bylo zjištěno, že žena v úmyslu způsobit svému synovi újmu na zdraví, ho napadla. Dokonce na něj nohou, obutou v plážové obuvi, našlápla v prostoru hrudníku," dodal policista s tím, že motiv se dosud nepodařilo zjistit.

Způsob zranění prokázala soudní pitva. "Došlo k poranění dutiny břišní a krvácení, způsobené roztržením okruží a slinivky břišní," dodal Klézl.

Lidé, kteří obývají třináctipatrový panelový dům v Ostravě-Porubě, kde se tragédie odehrála, nechtějí o své sousedce příliš mluvit. "Skoro ji neznáme, ale je to takový sociální případ. Žije tam ještě s chlapem, kterého každé dva týdny navštěvují policajti," řekl jeden ze sousedů.

"To, co se stalo, je otřesné, byl to takový roztomilý chlapeček, má ještě staršího bratra. Ještě den před tím jsem je viděl na procházce a chovala se k nim pěkně," dodala starší paní, která bydlí ve stejném domě.

Okresní soud v Ostravě už na matku uvalil vazbu. Hrozí jí až dvanáct let vězení.

Podobný případ, kdy matka zavinila smrt téměř ročního dítě, vyšetřovali policisté v Ostravě před čtyřmi lety. Tehdy dvaadvacetiletá Lucie Marečková z Ostravy uškrtila svého syna v azylovém Domě pro matky s dětmi.

U soudu tvrdila, že se chlapec oběsil nešťastnou náhodou na šňůře od žaluzií v době, kdy v sušárně věšela prádlo. Soudu však pomohla analýza DNA slin a kožních buněk na vražedném lanku, které kriminalisté našli v jejím bytě. Za vraždu dítěte byla Marečková odsouzena na 13,5 roku vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám