Hlavní obsah

Dva mladíci se utopili na útěku před strážníky

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

V Ostravě-Petřkovicích se po poledni utopili v řece Odře dva mladíci ve věku 16 a 18 let. Pokusili se řeku přeplavat, když prchali před strážníky.

Článek

Čtveřice mladíků ve věku 17 až 21 let se pohybovala nedaleko řeky v Ostravě-Petřkovicích. Strážník, který měl volno a projížděl kolem na kole, si všimnul, jak skupinka nese měděné trubky. Proto se za nimi vydal a přivolal posily.

"Hlídce strážník udal směr, kterým podezřelí utíkali. Uviděli je v prostoru vrchu Landek u potoku na lesní cestě. Když si policistů mladíci všimli, dali se na útěk k nedaleké Odře," uvedla mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Kejdová.

"Protože mladíci měli náskok, tak strážníci nasedli do auta, přejeli most přes Odru a viděli, jak jeden z pronásledovaných stojí na břehu a další nedaleko ve vodě. "Na dotaz, kde se jsou zbývající dva, mladíci řekli, že zůstali pod hladinou. Strážníci okamžitě uzamkli ve služebním vozidle zbraně, informovali záchranáře a sami skočili do vody. Vinou hloubky a kalné vody však mladíky nenašli," dodala Kejdová.

Na místo brzy dorazili hasiči, záchranáři i policejní potápěč. Zhruba po hodině nalezli první tělo, po další půlhodině druhé. Zbylé dva mladíky policisté zadrželi. Policisté nyní zjišťují totožnost mladíků a co u řeky pohledávali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám