Hlavní obsah

Tragický víkend: na silnicích zemřelo 14 lidí

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V neděli zemřelo na českých silnicích, podle předběžných statistik policejního prezidia, devět lidí. Jedná se tak pravděpodobně o nejhorší den letošního roku. Tragická byla i sobota, při které zemřelo na silnicích pět osob.

Článek

"Mohu potvrdit, že podle našich předběžných údajů zemřelo v neděli na českých silnicích devět lidí, v sobotu jich byl pět," uvedl pro Novinky.cz Josef Tesařík z policejního prezidia.

Tragická víkendová statistika začala v pátek, kdy zemřeli na silnicích dva lidé.

Nehody si kromě mrtvých vyžádaly také velké množství zraněných. V sobotu se při karambolech na silnicích lehce zranilo 67 osob, v neděli to bylo 61 lidí. Záchranáři pomáhali v sobotu 13 těžce zraněným, v neděli jich bylo 19.

Během tragické neděle se na silnicích stalo celkem 385, u 35 z nich hrál roli alkohol. Řidiči při svých cestách také často nedávali přednost, kde měli. V padesáti případech tato nerozvážnost skončila nehodou. Nepřiměřenou rychlost určili policisté jako příčinu u 104 nedělních nehod.

Tragický náraz u Čečkovic

Celkem šest lidí zemřelo o víkendu na silnicích v noci ze soboty na neděli. Dva životy si například vyžádala tragická nehoda u Čečkovic na Tachovsku. [celá zpráva]

V policejních statistikách je černým písmem v letošním roce zapsán například druhý březnový víkend, kdy se ze svých cest nevrátilo deset motoristů. Při posledním dubnovém víkendu spolu s nocí na 1. máje zemřelo na silnicích 17 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám