Hlavní obsah

Dívka po pádu na in-line bruslích bojuje o život

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Rychlá jízda na kolečkových bruslích bez ochranné přilby se nevyplatila šestnáctileté dívce z Ostravy, která při rychlé jízdě na svažité asfaltové silnici spadla tak nešťastně, že si přivodila rozsáhlá poranění hlavy.

Článek

Nyní je hospitalizována v ostravské fakultní nemocnici a všichni její blízcí doufají, že pád přežije. "Pacientka bojuje o život, její stav je opravdu kritický," potvrdil v pondělí odpoledne mluvčí nemocnice Tomáš Oborný. Rozsah zranění nechtěl komentovat.

Nehoda se stala ve středu večer po 21. hodině. "Dívka jela se svou kamarádkou po Koblovské ulici a upadla tak nešťastným způsobem na hlavu, že si přivodila těžké zranění," řekl mluvčí policie Milan Klézl. Dodal, že policisté na místě museli formálně vyloučit i možnost, že se na zranění podílel někdo jiný. Cizí zavinění se však nepotvrdilo.

Šéf krajské záchranky Roman Gřegoř řekl Právu, že na tak závažný úraz na kolečkových bruslích si na Ostravsku nepamatuje. "Různých odřenin i zlomenin je vzhledem k rozmachu těchto módních sportů relativně hodně, ale tak závažný úraz s takovými následky je neobvyklý. Za poslední roky si nic podobného nevybavuji," řekl Gřegoř.

Ochranná přilba není při jízdě na kolečkových bruslích nebo skateboardech povinná, policisté i zdravotníci ji ale doporučují, a to nejen dětem a mládeži. "Na všech preventivních besedách upozorňujeme, že přilba a také chrániče rukou a nohou by měly být u in-line sportů samozřejmostí. Varování se ale někdy míjí účinkem," konstatoval mluvčí policie.

"Přilba nemůže nikdy uškodit, a to nejen u kolečkových bruslí a skateboardů, ale také u cyklistiky a lyžování," dodal Gřegoř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám