Hlavní obsah

Policie v Ostravě objasnila znásilnění muže

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Ostravská policie vyšetřuje unikátní případ znásilnění muže, které se odehrálo na ubytovně Hotelový dům Hlubina v Ostravě-Hrabůvce. Dva cizinci zatáhli na svůj pokoj 22letého muže, kde ho jeden držel, druhý ho násilím svlékl a znásilnil ho.

Článek

"Jsem u policie v Ostravě 17 let a za tu dobu nepamatuji případ znásilnění muže. V republikovém měřítku ale už takových případů několik bylo," řekl ostravský kriminalista Radovan Vojta.

Zločin se odehrál už před dvěma týdny, policisté o něm informovali teprve v pátek. "Kolem sedmé hodiny ranní chytli podnapilého muže a zatáhli ho na svůj pokoj. Zatímco jeden z pachatelů oběť držel, druhý na ní vykonal soulož," řekl kriminalista s tím, že znásilněný muž se o příhodě svěřil své přítelkyni, se kterou pak odjel k rodičům. "Nakonec psychicky zkolaboval a byl odvezen do nemocnice," dodal Vojta.

Policisté vypátrali podezřelou dvojici během třiceti hodin, oba cizinci ve věku 28 a 30 let ale událost popisují poněkud jinak. "Tvrdí, že mu sice z legrace svlékli trenýrky, ale k žádné souloži na pokoji nedošlo," dodal kriminalista. Nicméně lékařské vyšetření násilný akt potvrdilo.

Znalci nyní navíc budou zkoumat sexuální orientaci podezřelých, kteří o sobě tvrdí, že nejsou homosexuálové. Oba nyní pobývají v ostravské vazební věznici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám