Hlavní obsah

O azyl v JAR chce požádat i Krejčířova žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JOHANNESBURG

Manželka Radovana Krejčíře Kateřina chce, podobně jaký její muž, požádat o azyl v Jihoafrické republice. Krejčířová dosud pobývá se synem na Seychelách, chystá se ale do JAR. Uvedla to TV Nova.

Článek

Podle Krejčíře se jihoafrické úřady zaručily, že pokud jeho žena do země přiletí, nezatknou ji. Krejčířová je v Česku stíhaná za napomáhání praní špinavých peněz. Z ČR odcestovala ještě v roce 2005 i se synem Denisem poté, co policii řekla, že jedou na dovolenou. V Dubaji se ale setkala se svým mužem a spolu odjeli na seychelské ostrovy. Občanství tohoto státu koupili v roce 1996.

Úřady JAR Krejčíře zadržely na základě mezinárodního zatykače na konci dubna ihned po příletu do země. Nyní je ve vazbě v Johannesburgu, kde čeká na rozhodnutí soudu o propuštění na kauci. Soud bude rozhodovat 17. a 24. května.

Krejčíř požádal v JAR o azyl na konci minulého týdne. Podle České televize si také najal tým českých právníků, kteří za ním do Afriky přicestují.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám