Hlavní obsah

Hasiči vytahovali z vody dva utonulé potápěče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁLSKO

V neděli dopoledne objevila skupinka potápěčů na hladině jezírka Šifry ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku utonulého potápěče. Utopila se tam i jeho kolegyně. S dopravením těla pomáhali na břeh jezírka hasiči.

Článek

Potápěči, mezi nimiž byli Češi i Poláci, po nálezu prvního těla informovali záchrannou službu. Když zdravotníci přijeli na místo neštěstí, přivolali na pomoc bruntálské hasiče, vybavené člunem.

"Čeští potápěči v jezírku objevili i druhé tělo, hasiči jej odvezli člunem na břeh a předali lékaři, aby ho prohlédl a konstatoval úmrtí," uvedl Petr Kůdela, tiskový mluvčí HZS Moravskoslezského kraje.

Podle neoficiálních informací šlo o dceru utonulého potápěče, oba měli mít na sobě standardní potápěcí výstroj. Na břehu jezírka stál jejich osobní automobil s českou SPZ.

Okolnosti neštěstí vyšetřuje policie. Jezírko Šifry je oblíbeným cílem potápěčů z mnoha regionů, a to pro svoji hloubku a čistou vodu, dodal Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám