Hlavní obsah

Vražda jako pomsta za nevěru vynesla muži 11,5 let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Když nebudeš moje, nebude tě mít nikdo. S takovým výkřikem se vrhl loni 21. září Stanislav Machovský na svoji třiačtyřicetiletou manželku Zuzanu a pak i na jejího o dvanáct let mladšího milence, který začal ženu bránit. Napadená surový útok kuchyňským nožem nepřežila. Jejího manžela v pátek poslal ostravský krajský soud na 11,5 roku do vězení.

Článek

"Strašně jsem ji miloval a nechtěl jsem ji ublížit. Zatmělo se mi ale před očima a nechtěl jsem, aby si na mě chlapi ukazovali, že jsem paroháč," hájil se u soudu sedmačtyřicetiletý muž.

Se svojí o tři roky mladší ženou obývali ubytovnu v Ostravě-Martinově, kam se přestěhovali poté, co museli kvůli dluhu na nájemním opustit byt v Ostravě-Dubině. Žena ho chtěla po více než dvacetiletém manželství opustit, v poslední době před tragédií se často hádali a ve dnech, kdy byl opilý, ji doma dokonce začal bít.

V osudný den se Machovský pokoušel svoji manželku na pokoji souseda-milence přesvědčovat, aby se k němu vrátila. Když se mu to nepodařilo, šel zpátky do svého pokoje a sbalil ji věci do tašek, pro které si žena později přišla. Machovský ji doprovodil až k milenci, načež došlo k další hádce a útoku nožem.

"Muž se snažil ženu před útokem manžela bránit, ten se po něm ale několikrát ohnal nožem," uvedl soudce, který uznal Machovského vinným z trestného činu vraždy a kvůli útoku na milence také z pokusu o těžké ublížení na zdraví.

Odsouzený si ponechal lhůtu pro případné odvolání, stejně učinil i státní zástupce.

Reklama

Související témata:
Matěj Machovský

Výběr článků

Načítám