Hlavní obsah

Střelba policistů na ujíždějícího řidiče, už čtvrtý případ

Právo, Novinky, ČTK, naj, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Pětadvacetiletého řidiče Škody Favorit z Mariánských Lázní chtěli ve čtvrtek zkontrolovat policisté kvůli podezření, že se bez povolení pohybuje v lázeňském území. Na jejich výzvu k zastavení ale mladík nereagoval a ujížděl jim. Od začátku dubna se jedná nejméně o čtvrtý případ, ve kterém policisté stříleli na ujíždějící auto.

Článek

Když ho policisté a strážníci městské policie v Chebské ulici dostihli, uzamkl se ve vozidle, zařadil zpátečku a na jednoho z policistů začal najíždět. "Policista ale včas uskočil a střelbou do pneumatik se řidiče snažil zastavit. Ten pak na prostřelených pneumatikách ujel ještě asi půl kilometru," popsala dramatickou událost mluvčí chebské policie Radka Růžičková.

Řidiče policisté obvinili z trestného činu útok na veřejného činitele. Byl umístěn v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Ve své výpovědi uvedl, že povolení k vjezdu do lázeňského území skutečně nevlastní, dopravní značení ale respektovat nebude.

Střelba v Praze i Ostravě

Na ujíždějící automobil stříleli ve čtvrtek dopoledne policisté také v Ostravě. Řidič zastavil až v okamžiku, kdy mu jedna z ran prostřelila zadní pneumatiku. [celá zpráva]

Na severu Moravy je to od začátku měsíce druhý podobný případ. Druhého dubna policejní výstřel mířený na ujíždějící vůz zasáhl a vážně zranil spolujezdkyni prchajícího řidiče.

V noci na minulý pátek stříleli na ujíždějící auto také policisté v Praze. Řidič se údajně snažil ujet v ukradeném autě. Střelbě předcházelo pronásledování ulicemi. Osmadvacetiletý muž se snažil za každou cenu ujet, zastavil ho až výstřel ze služební zbraně, uvedla pražská policie na svých internetových stránkách. Muž skončil s poraněním nohy v péči lékařů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám