Hlavní obsah

Policie kvůli anonymu zavřela několik stanic metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policie kvůli anonymní hrozbě večer uzavřela stanici metra Dejvická a Vltavská. Už dopoledne anonym hlásil bombu ve stanici Strašnická. Policie nevylučuje, že hlášení spolu souvisí.

Článek

Podle pražské policejní mluvčí Ivy Knolové před sedmou hodinou večer anonym oznámil, že ve stanici Dejvická je nastraženo výbušné zařízení. "Stanice byla zavřená asi 20 minut, výsledek prohlídky byl negativní," řekla Novinkám.

Podobné hlášení dostali policisté už ráno. "Asi patnáct minut po osmé ráno zatelefonoval na policejní linku tísňového volání muž, který operátorovi sdělil, že na Strašnické v metru je uložena výbušnina a zavěsil," sdělila policejní mluvčí.

Policisté bombu ani v jedné stanici nenašli. Obě hlášení byla na trase metra A.

Vlaky kolem osmé hodiny večer projížděly na stejné trase také stanicí Malostranská, protože anonym ohlásil bombu na blízkém malostranském náměstí. "Jen co policisté dokončily prohlídku těchto prostor, přišlo hlášení, že je výbušné zařízení ve stanici Vltavská," řekla Knolová. Tuto stanici policie prohledávala kolem půl deváté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám