Hlavní obsah

Mladík měl přítelkyni znásilnit a nutit ji k prostituci

Právo, Jan Chmelíček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Případem jednadvacetiletého Slováka Luboše Vontorčíka z Rimavské Soboty se od středy zabývá Krajský soud v Brně. Podle obžaloby loni v květnu přemluvil svoji tehdy sedmnáctiletou přítelkyni Janu Sabackou k cestě do Čech. V Praze ji nutil k prostituci a když nesehnala klienty, násilím ji přiměl k orálnímu sexu.

Článek

Za obviněním Vontorčíka ze znásilnění a obchodování s lidmi se skrývá třídenní příběh dvou mladých lidí, kteří spolu chodili a sexuálně se stýkali od roku 2006. Odjeli do Čech s tím, že se v Praze pokusí sehnat práci.

Kdyby se to nepodařilo, chtěli zajet za kamarádem, který žije v Táboře a pracuje tam. Jeli ve favoritu Vontorčíkovy matky, ve kterém také přespali na pražském parkovišti. Tam měl mladík svoji dívku poslat na nedalekou zastávku veřejné dopravy, aby vydělala peníze sexem.

Když se jí to nepodařilo, uhodil ji a přinutil ji prý k orálnímu sexu. V neděli se vydali zpátky, v Brně zastavili u benzínové pumpy, kde mladíka zatkli policisté, které Sabacká přivolala. Od té doby je Vontorčík ve vazbě.

Odlišně líčil událost před soudem Vontorčík. Podle něj bylo všechno jinak. Hledali v inzerátech práci, v autě se večer pohádali, protože Jana údajně sama řekla, že si chce přilepšit prostitucí. Mladík jí vytkl její volné mravy i to, že se již dřív bez skrupulí bavila s muži. Řekl, že se s ní rozejde. Orální sex měl být na usmířenou, dělali to ostatně už dřív zcela běžně.

"Já jsem ji nenutil do ničeho, tím méně do prostituce. Je to celé hnusná lež," řekl obžalovaný před soudem. I další svědci vypovídali téměř shodně s obžalovaným.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám