Hlavní obsah

Za dvacet krádeží a tři útoky na ženy dostal muž deset let

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Trest v délce deseti let vězení vyměřil ve středu Okresní soud ve Frýdku-Místku pětadvacetiletému Lukáši Baďurovi, který má na svědomí téměř dvě desítky krádeží a vloupání, řízení auta pod vlivem pervitinu a především sexuálně-násilnické útoky na tři ženy.

Článek

Při vloupání do restaurací a objektů různých firem způsobil podle policie od března do července minulého roku škodu za zhruba čtvrt miliónu korun. Ukradené věci, hlavně elektroniku, měl prodat a peníze použít na nákup drog.

Série vloupání pak vyvrcholila v červenci sérii útoků na tři mladé ženy na odlehlých místech za městem. Minimálně jednu z nich chtěl znásilnit. "K ženám se choval extrémním způsobem," konstatoval soudce při odůvodnění rozsudku.

V prvním případě ženu násilím svlékl a ohrožoval pistolí. Naštěstí se jí podařilo utéct. Další oběť se o několik dní později snažil zpacifikovat ještě brutálnějším způsobem. "Povalil ji na zem a do úst jí vsunul hadr, který zajistil drátem. Byl ale vyrušen traktoristou a z místa činu utekl," píše se v obžalobě.

Přepadené ženy utrpěly duševní trauma, jedna z nich se dodnes léčí u psychologa. Soud nakonec kvalifikoval jeden útok jako pokus o znásilnění, další dva pouze jako trestný čin vydírání.

Mladík se policistům téměř ke všemu přiznal a své jednání svedl na drogy. "Kdybych nepotřeboval peníze na pervitin, nikdy bych to nedělal," řekl. Popřel pouze pokusy o znásilnění. Motiv přepadení podle něj nebyl sexuální, ale loupežný.

Rozsudek zatím není pravomocný, protože státní zástupkyně i obžalovaný si nechali lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám