Hlavní obsah

Zasahujícího policistu pokousal prchající cyklista

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Netradiční zranění si ze zákroku odnesl hodonínský policista, kterého do prstu pokousal opilý třiačtyřicetiletý cyklista. Ten nereagoval na žádné výzvy policistů a na muže zákona zaútočil ve chvíli, kdy proti němu policisté použili donucovací prostředky.

Článek

Vše se odehrálo za obcí Mutěnice na Hodonínsku, kde před sebou policejní hlídka zpozorovala dvojici cyklistů, kteří podezřele kličkovali po silnici z jedné strany na druhou. Policisté je předjeli a chtěli je zastavit. Cyklisté však nijak nereagovali a šlápli více do pedálů.

Jeden z cyklistů po chvíli odbočil na polní cestu. Tam přijíždělo osobní auto a jen těsně nedošlo ke srážce. Policisté ujíždějícího cyklistu pronásledovali i na polní cestu, kterou se muž snažil za každou cenu ujet. Když dojel k lesu, seskočil z kola a utíkal do lesa.

"Policisté nejprve muže vyzvali, aby se zastavil a šel s policisty k vozidlu, ale cyklista odvětil, že "nikam chodit nemusí, že platí daně". Vzhledem k tomu, že cyklista neuposlechl žádný z pokynů policistů, nezbylo, než jej zpacifikovat za pomocí donucovacích prostředků. Při tomto zákroku agresivní cyklista kousl jednoho ze zasahujících policistů do prstu," uvedl Roman Pittner z hodonínské policie.

Prchajícího cyklistu policisté předvedli na policejní služebnu v Dubňanech, kde třiačtyřicetiletý muž z Mutěnic nadýchal 2,2 promile alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám