Hlavní obsah

Jízda načerno se muži hledanému Interpolem nevyplatila

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Husarský kousek se v pondělí podařil revizorům ostravského dopravního podniku. Na policejní služebnu ve Vítkovicích přivedli černého pasažéra. Z toho se nakonec vyklubal odsouzený lupič, po kterém déle než rok pátral Interpol.

Článek

Muž s polským státním občanstvím, který byl loni v únoru ve své zemi odsouzen k přísnému trestu odnětí svobody v délce patnácti let, cestoval načerno ostravskou tramvají. Tam ho přistihli tři revizoři a předvedli ho k policii. Muž přitom nekladl žádný větší odpor a policistům uvedl smyšlené jméno.

"Představil se jménem, které však v evidenci Polské republiky nebylo. Po chvilce zdráhání předložil policistům řidičský průkaz. Záhy bylo v počítačové evidenci zjištěno, že na muže je vydán evropský zatýkač.  Muž se v Krakově dopustil loupeže a ublížení na zdraví a byl v Polsku odsouzen na patnáct let," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

V současné době muž pobývá v policejní cele a české orgány se už kontaktovaly s Interpolem. Po vyřízení všech potřebných formalit čeká muže eskorta do polské věznice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám