Hlavní obsah

V Příbrami mají obchod s marihuanou

Právo, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

První obchod, který veřejně nabízí prodej marihuany, Právo odhalilo v Příbrami na třídě Osvobození. Není okázalý. Prodej nabízí na plakátku umístěném na vstupních dveří do domu hned vedle místního zlatnictví.

Článek

"Pokud si jde koupit marihuanu větší skupina osob, zvolí si dle svého soudu 'delegáta' a tento provede nákup pro ostatní ze skupiny. Ostatní na něj počkají nejméně 50 metrů od budovy. Toto opatření je důležité z důvodu utajení prodeje před ostatními nájemníky i před Policií České republiky. Děkuji všem za pochopení," stojí na vylepeném plakátku.

Další vylepený plakátek žádá kupce marihuany, aby ji nezačali kouřit hned v domě. "...ne všichni nájemníci jsou k tomu tolerantní," upozorňuje prodejce, který však na plakátcích není uveden. "Nám stačí, že víme, do kterého bytu zajít," odpověděl ve čtvrtek Právu jeden z příbramských kuřáků marjánky.

Podle místních policisté obchod ignorují

Nabídka prodeje visí na dveřích nejpozději od února, kdy ji Právo zaznamenalo a začalo sledovat. Místní obyvatelé o tom vědí. Nabyli dojmu, že na prodeji marihuany jsou zainteresováni příbramští strážníci a policisté.

"Chodí okolo, jezdí okolo. A nezasáhnou. Dělají jakoby nic," řekla ve čtvrtek Právu jedna z obyvatelek bydlící na třídě Osvobození.

Policie naopak tvrdí, že o existenci prodejny neví. "Hned se tam pojedeme podívat," reagoval na dotaz Práva příbramský okresní policejní ředitel Jiří Drábek. Policisté byli vyslaní prověřit zjištění Práva. "Je to na místě tak, jak Právo zjistilo. Je to pro mě překvapivé a zcela nové zjištění. Budeme se věci velmi důkladně věnovat," informoval následně Právo Drábek o výsledcích prověření, které ve čtvrtek odpoledne provedli jeho podřízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám