Hlavní obsah

Večerní požár připravil tři rodiny o střechu nad hlavou

Právo, jac/miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MIROSLAV

Tři rodiny připravil o střechu nad hlavou v sobotu večer v Miroslavi na Znojemsku požár rodinných domků v řadové uliční zástavbě. Požár vznikl, když majitel prostředního domu pracoval s rozbrušovací pilou a od jisker chytla uskladněná ředidla.

Článek

Požár propukl krátce po půl šesté, když podle informací hasičů čtyřicetiletý majitel prostředního domku pracoval na dvoře s bruskou a některá z jisker zřejmě přeskočila na hořlavé látky, patrně ředidla v průjezdu. Následoval požár, který se ve větru rychle rozšířil na celý dům. Rychlému šíření plamenů pomohlo seno, uskladněné na půdě. Vzápětí požár přeskočil na sousední domy. "Prostřední dům je zcela zničen, jeden ze sousedních domů má zničenou střechu a je neobyvatelný,  u druhého ze sousedů se hasičům podařilo požár zastavit, takže zasáhl jen střechu a půdu. Podle předběžného odhadu škoda překročí 1,2 miliónu korun," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid. Mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová doplnila zprávy hasičů a uvedla, že  statistika zraněných se tímto případem naštěstí nemusela měnit.

Hasiči zprávu o mimořádné události obdrželi v 17.39 hodin a na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů. V devatenáct hodin jej lokalizovali a po dohašení posledních míst možného ohrožení hasiči do pozdní noci pomáhali s odklízením. Domy po požáru vypadaly zoufale, střechy zničily či poškodily plameny, do místností protekla stropem voda, takže byly neobyvatelné.

Město rodinám pomáhá

"My jsme postiženým rodinám zajistili ubytování na motorestu na benzinové pumpě v Miroslavi, nakonec to ale nebylo třeba, protože se uchýlili k rodinám," řekl Právu místostarosta Roman Volf. Zástupci radnice chtěli poskytnout také prostory pro uschování zachráněných věcí, nakonec ale vypomohl majitel protějšího skladovacího objektu Martin Plechatý, který poskytl prostor své budovy. "Poděkování jistě patří všem, kdo pomohli se záchranou majetku," připomněl místostarosta. Město podle něj postiženým rodinám vypomůže s vyklízením místa požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám