Hlavní obsah

Pomocník Radovana Krejčíře byl zatčen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie zadržela "pravou ruku" a blízkého přítele uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře Petra Hrubého. Informovala o tom televize Nova. Na Hrubého byl vydán zatykač kvůli daňovým deliktům z roku 1999, při nichž údajně vznikla škoda přes 2,5 miliónu korun. To, že by zatčení mohlo mít souvislost s Krejčířem, policie popírá.

Článek

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) s pomocí zásahové jednotky dopadli Hrubého dopoledne poblíž bydliště jeho sestry v Praze 4. Proč ho zatýkala speciální jednotka, není známo. "Zákrok provedl útvar rychlého nasazení, ale důvod nemohu specifikovat," řekla Nově mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová. Nejpozději do nedělního poledne by se mělo rozhodnout, zda soudce na Hrubého uvalí vazbu.

Televize připomněla, že Hrubý několik měsíců pobýval u Krejčíře na Seychelách, kde se uprchlý podnikatel ukrývá.

Od loňského května si prý Hrubý nepřebíral předvolání k výslechům, a tak nemohlo být podle jeho advokátky Nadi Kratochvílové ukončeno vyšetřování. "Podle trestního řádu je seznámení se spisem právem obviněného, ne jeho povinností," uvedla.

"Osobní vztahy zadrženého nejsou předmětem vyšetřování," řekla Kosinová k možnosti, že Hrubého zadržení a následná domovní prohlídka souvisely s jeho vztahy s Krejčířem. Uprchlý podnikatel k policejnímu zásahu řekl, že ho v České republice už nemůže nic překvapit.

Krejčíř je stíhán za rozsáhlé celní podvody, přípravu vraždy celníka a další trestnou činnost. Předloni v červnu policii utekl při domovní prohlídce v jeho černošické vile a zmizel do ciziny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám