Hlavní obsah

Paroubek prý stále dostává výhružné e-maily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek dostal v posledních dnech několik výhrůžných e-mailů, ve kterých mu jejich pisatel vyhrožoval smrtí. Uvedla to TV Nova. Ministr vnitra Ivan Langer připustil, že pokud se ukáže, že nebezpečí opravdu hrozí, dostane Paroubek policejní ochranu.

Článek

V textech e-mailů, které expremiér dostal, se objevily například formulace "Paroubek chcípne" nebo "ty to rychle koupíš, ani nebudeš vědět od koho".

Policie sice odhalila, kdo je autorem e-mailů, a dotyčného vyslechla. Paroubek ale hned dostal další. Výhrůžkami se zabývá pražská policie. Její mluvčí Iva Knolová Nově řekla, že nemůže o případu podávat informace.

Paroubek měl jako premiér ochranku, ta mu ale na konci roku skončila. Ministr vnitra mu ji o měsíc prodloužil. Předseda ČSSD si teď na ochranu najímá soukromou firmu. "Ukáže-li se, že ty výhrůžky jsou důvodné a existuje ohrožení života, potom nevidím problém, proč mu ochranu neposkytnout," řekl Langer.

Začátkem ledna šéfovi ČSSD anonym telefonicky vyhrožoval zastřelením a výbuchem bomby v jeho bytě. Pražští kriminalisté hrozby vyšetřují pro podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám