Hlavní obsah

Nákladní auto nabouralo dva autobusy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÝ JIČÍN

Šestnáctiletý chlapec byl zraněn v úterý v šest hodin ráno při nehodě dvou autobusů, nákladního auta a felicie nedaleko Petřvaldu na Novojičínsku. Nehodu zavinil řidič náklaďáku, který nestačil zabrzdit před křižovatkou.

Článek

"Kamión narazil do zadní části linkového autobusu, který stál před křižovatkou. Autobus po nárazu poskočil a narazil do osobního auta. To po srážce narazilo do dalšího autobusu, který odbočoval do Petřvaldu," uvedl mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík.

"Zraněný chlapec byl přepraven s pohmožděnou páteří do novojičínské nemocnice," dodal mluvčí. V péči lékařů skončila také šestnáctiletá dívka z autobusu, která utrpěla šok, zraněna ale nebyla.

V jednom autobusu jelo odhadem necelých dvacet lidí, ve druhém asi 25 cestujících. Nehoda zkomplikovala dopravu mezi Ostravou a Příborem, na silnici se tvořily dlouhé kolony aut a policisté museli dopravu po dobu asi dvou hodin řídit kyvadlově.

"Na místě zasahovali hasiči, kteří se zaměřili na úklid uniklého paliva a zabezpečení vozidel před požárem," dodal mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám