Hlavní obsah

Ostravští kriminalisté zatkli čtyři výrobce pervitinu

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Odhalení pěti kompletně vybavených laboratoří na výrobu pervitinu, bezmála dva kilogramy zabavené drogy a čtyři zatčení výrobci pervitinu ve věku 19 až 34 let. Takový je výsledek akce ostravských kriminalistů s krycím názvem Ego, která skončila v minulých dnech.

Článek

Čtyři výrobci drog, kteří pervitin i pravidelně užívali, byli zadrženi postupně na různých místech Ostravy. "Akce byla zahájena na základě shromážděných poznatků už v polovině února," uvedl v pondělí mluvčí policie Milan Klézl. V současné době pátrají po dalších lidech, kteří v laboratořích pomáhali vařit a pervitin dále prodávali, a také po několika desítkách jejich odběratelů.

Všichni čtyři zadržení muži jsou bez práce a nyní se nacházejí ve vazební věznici. Kromě výroby a distribuce drog je jeden ze zadržených obviněn také z týrání družky a desetileté dcery, se kterými obýval domácnost.

Podle policie šlo o mimořádně agresivního muže. Ženu napadal pěstmi a kopanci, vyhrožoval jí sekyrou, kterou měl schovanou před matrací. "Asi desetkrát ženě odebral klíče a zamykal ji v bytě s nezletilou dcerou. Jednou, když měl zrovna návštěvu, ženu uzamkl v koupelně na dobu delší než jednu hodinu," řekl policejní mluvčí.

Další ze zadržených pachatelů podle něj obýval malometrážní byt v dezolátním stavu, kde na nájemném dluží padesát tisíc korun. "Byt je v dezolátním stavu, například v kuchyni se nacházely velké hromady odpadků," dodal Klézl.

Obviněným hrozí až pět let vězení, jednomu z nich pak vzhledem k přísnějšímu paragrafu dokonce deset let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám