Hlavní obsah

V Krkonoších se zabil 14letý lyžař, narazil do stromu

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HERLÍKOVICE

V krkonošském lyžařském areálu v Herlíkovicích se v pondělí dopoledne smrtelně zranil čtrnáctiletý chlapec, který při lyžování narazil do stromu. Způsobil si vážné poranění hlavy a hrudníku. Záchranářům se chlapce nepodařilo zachránit.

Článek

Horská služba dostala hlášení o vážném zranění na sjezdovce v Herlíkovicích v půl desáté. "Naši záchranáři byli na místě během pěti minut a na místě zjistili, že si čtrnáctiletý chlapec způsobil nárazem do stromu vážné poranění hrudníku a hlavy, přestože měl přilbu," uvedl náčelník horské služby v Krkonoších Adolf Klepš.

Záchranáři ihned zahájili resuscitaci a informovali i leteckou záchrannou službu. Během dalších sedmi minut dorazil na místo lékař, který pokračoval v oživovacích pokusech a zajistil chlapci dýchací cesty.

"Přes veškeré snahy však musel lékař ve čtvrt na jedenáct konstatovat chlapcovu smrt," doplnil Klepš. Událost dále prošetřuje policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám