Hlavní obsah

Řidiči v Plzni najížděli do policistů a ujeli, střelba je nezastavila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Dva řidiči v Plzni najížděli na policisty a poté hlídkám ujeli. V obou případech útoků na veřejného činitele použila policie varovné výstřely, které ale vozy nezastavily. Nikdo nebyl zraněn, použití donucovacích prostředků bylo vyhodnoceno jako oprávněné, řekla západočeská policejní mluvčí Ilona Týmlová.

Článek

V noci na neděli se u Velkého rybníka snažila hlídka zastavit vínový Ford Mondeo. Řidič zrychlil a neumožnil služebnímu vozu předjetí. U křižovatky ulic Jateční a Chrástecká dostal smyk, policisté ho dojeli a jeden z nich vystoupil. "Neznámý řidič se proti němu rozjel, po travnaté ploše chodníku se mu vyhnul a odjel směrem k Masarykově ulici," uvedla mluvčí.

Druhý případ se stal v sobotu odpoledne na křižovatce E. Beneše a Zborovská. Neznámý řidič osobního vozu nereagoval na výzvu policejní hlídky k zastavení. Policisté ho předjeli a automobil zastavili. "Řidič se ve snaze objet služební vozidlo pokusil najet na policistu. Ten použil tří varovných výstřelů," uvedla Týmlová. Pachatel poškodil levé dveře, blatník a zrcátko služebního vozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám