Hlavní obsah

Autorovi falešného erotického inzerátu hrozí stíhání

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEMANICE

Obrat o stoosmdesát stupňů nastal v případu bývalé starostky Nemanic na Domažlicku Vlasty Talašové. Za zfalšovaný choulostivý profil dvaačtyřicetileté političky, který z ní pomocí naaranžovaných obscénních fotografií a urážlivých textů udělal na internetu chlípnou nymfomanku, teď hrozí viníkovi trestní stíhání.

Článek

Policisté po podání trestního oznámení Talašové šetřili nechutnou aféru původně jako přestupek proti občanskému soužití, domažlická státní zástupkyně Helena Raková ale dala nyní pokyn, aby zahájili úkony v trestním řízení.

"Spatřuji v tom podezření ze spáchání trestného činu pomluvy," řekla v pondělí Právu Raková. Za to hrozí viníkovi až dva roky za mřížemi. Státní zástupkyně dále rozhodla, aby spis převzali od policistů z obvodního oddělení jejich kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování.

Mezi podezřelými rodina posledního starosty

Dá se ale předpokládat, že se domažličtí kriminalisté z případu vyloučí. Okruh podezřelých je totiž zúžen na rodinu posledního starosty obce Ivana Bartoška, jehož manželka na domažlické kriminálce pracuje. Bartoškův mandát vypršel loni v listopadu a doposud se nepodařilo v obci sestavit novou samosprávu. Podle zdroje obeznámeného s případem byly urážlivé snímky a texty do internetové seznamky údajně poslány právě z Bartoškova soukromého počítače, který má doma.  

Jako hlavní podezřelý údajně figuruje v případu jeden z členů jeho rodiny. "Podezřelým je 19letý muž z Nemanic. Věc byla předána ke správnímu řízení jako přestupek, neboť podle policie nebyla naplněna skutková podstata trestného činu,"  reagovala ještě minulý týden mluvčí domažlické policie Dana Čejková.

Právě proti právní kvalifikaci si podala Talašová stížnost a žalobkyně jí dala za pravdu. "To přece nejde, aby o mě někdo beztrestně veřejně šířil tak hanlivé věci. Vždyť jsem skoro znemožněná. Když si vzpomenu na to, jak mi volali úchyláci, tak mi naskakuje husí kůže. Nikomu bych to nepřála," dodala Talašová. 

Internetový profil obsahoval kromě celého jejího jména, adresy a telefonního čísla do bydliště řadu smyšlených údajů s nechutným komentářem, dvě její  fotky z maturitního plesu a dále tvrdý pornografický snímek nahé ženy ve vaně, které nebyla vidět hlava. [celá zpráva]

Bartošek na dotaz Práva odmítl, že by se kdokoli z rodiny na založení profilu Talašové podílel. "Nemáme to ani zapotřebí," reagoval na to Bartošek. Přitom v obci je veřejným tajemstvím, že se Bartošek se s Talašovou příliš v lásce nemají.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám