Hlavní obsah

Dálnice D1 je po nehodě kamiónu průjezdná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V brzkých ranních hodinách se na D1 poblíž Humpolce ve směru na Brno převrátil kamión. Při havárii nebyl nikdo zraněn, kamión však zatarasil dálnici ve směru na Brno a zasahoval i do směru na Prahu. Od 12:00 ve směru na Prahu je už D1 zcela průjezdná, ve směru na Brno je uvolněn jeden jízdní pruh.

Článek

Podle hasičů by měly být všechny jízdní pruhy ve směru na Brno průjezdné do 13:00. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Kamion vezl asi 25 tun pracího prostředku. Podle pracovníků odtahové služby současně z kamiónu uniklo asi 200 litrů nafty. Pracovníci směs zasypali sorbentem a odstranili z vozovky.

Maďarský řidič jedoucí na Prahu pravděpodobně usnul, prorazil středová svodidla a vjel do protisměru, kde se přívěs vezoucí prací prostředky převrátil a dálnici zatarasil.

Uvolňování dálnice trvalo celé dopoledne. Nehoda se stala před pátou hodinou ráno na 92. kilometru dálnice D1.

Dálnice a silnice v ČR jsou jinak sjízdné bez omezení. Na většině území ČR je zataženo či polojasno, bez srážek. Teplota se pohybuje od mínus šesti do plus šesti stupňů Celsia.

Panuje bezvětří či vane slabý vítr. Nárazový či silný vítr je hlášen z dálnice D8 mezi nultým až 48. kilometrem, z Pardubického kraje a okresů Kroměříž, Vsetín, Bruntál a Nový Jičín.

Dálnice a rychlostní komunikace, jakož i silnice I. až III. třídy jsou holé a suché či vlhké, většinou sjízdné bez omezení, podobně jako komunikace ve velkých městech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám