Hlavní obsah

Stařík spal a za domem mu hořela stodola

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOŽICE

Všímavým sousedům může vděčit za svůj život osmdesátiletý muž z Dožic na Plzeňsku. Zatímco spal, za domem mu chytla stodola. Plamenů, které už pomalu začaly olizovat střechu staříkova domu, si ráno po šesté hodině všimla parta místní mužů, kteří šli do práce na pilu.

Článek

"Ti ho zburcovali a vyvedli ven," řekla starostka obce Eva Kubová. To už byla stodola v jednom velkém ohni. "Když jsme přijeli na místo, museli jsme ochlazovat dům, který je na stodolu přímo nalepený. Už chybělo málo k tomu, aby se oheň na dům rozšířil. Zasáhli jsme v pravý čas," řekl Právu na místě velitel profesionální jednotky hasičů.

Těm se podařilo dostat požár pod kontrolu po dvou hodinách. Důchodce, který je nejstarším obyvatelem obce, požár rozrušil natolik, že mu musel přivolaný lékař ze záchranné služby píchnout uklidňující injekci.

"Chtěl zůstat na místě a už začal mluvit o tom, jak stodolu opraví. Je to ještě čipera," uvedla starostka. Ve stodole shořely dva traktory, pila a uskladněné seno. "Z druhé strany byly ustájené ovce, které požár přežily bez újmy," doplnila starostka. Co bylo příčinnou požáru není jasné. Protože ve stodole není zavedená elektřina, nemohou vyšetřovatelé zatím vyloučit ani možnost, že oheň založil žhář. Škoda se odhaduje na stovky tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám