Hlavní obsah

Z exstarostky Nemanic udělal inzerát nymfomanku

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DOMAŽLICE

Na bývalou starostku Nemanic na Domažlicku Vlastu Talašovou koukají lidé skrz prsty. A není se co divit. Na internetové seznamce se na přelomu roku objevil choulostivý profil dvaačtyřicetileté političky, který z ní udělal sexuální dračici.

Článek

Text byl doplněn o obcénní fotografii a osobní údaje včetně celého jména, adresy a telefonního čísla do bydliště.

"Byla jsem v šoku, když zavolal první uchylák," říká Vlasta Talašová, která o založení profilu na internetu neměla sebemenší tušení. Policie nyní vypátrala člověka, který za nechutnou aférou stojí. Stopa vede podle informací Práva k Ivanu Bartoškovi, který byl posledním starostou, když jeho mandát vypršel loni v listopadu a doposud se nepodařilo v obci sestavit novou samosprávu. "Odešlo to z jeho soukromého počítače z domova.," řekl zdroj obeznámený s případem.

Telefony s perverzními nabídkami na sebe nenechaly dlouho čekat. "Vůbec jsem nevěděla, o co jde. Až když mi jeden z těch volajících řekl, ať se podívám na internet, že tam mám pěkně nechutnou fotku. Když jsem otevřela patřičnou adresu, málem mne museli křísit. Kromě smyšlených údajů o mé osobě s nechutným komentářem tam byly dvě mé fotky z maturitním plesu a dále snímek nahé ženy bez hlavy ve vaně se zeleným robertkem mezi nohama," vzpomínala Talašová na šokující chvíle po shlédnutí svého profilu na seznamce.

Hned vzala telefonní sluchátko a vytočila tísňovou linku policie. Následně pak podala trestní oznámení na neznámého pachatele. "Když si přečtete, co tam o mě nacintali, tak na to nemohl zavolat normální chlap. Policii jsem požádala, aby to nechala na internetu po dobu nezbytně nutnou pro vyšetřování a pak to stáhla,"pokračovala bývalá starostka.

Že si rodina užila své, potvrdila i Talašové dcera Radka. "Potkal mě třeba bývalý třídní učitel, jestli se mi může zeptat, že viděl mamku na internetu. Těžko se to těm lidem vysvětluje, že v tom je nevinně," prohlásila Radka Talašová.

Podle názoru psychologů na takový typ seznámení reagují většinou devianti. "Pokud tam byly uvedené osobní údaje té ženy, může se oprávněně cítit ohrožená deviantem se sadistickými sklony," prohlásil klatovský psycholog Karel Havlík.

Podezřelý je starostův syn

Vyšetřování případu provází řada podivností. Hlavním podezřelým je starostův syn Marek. Podle oslovených právníků je to učebnicový příklad trestného činu pomluvy, neoprávněného nakládání s cizími údaji a poškozování cizích práv. Jenže policisté dospěli k závěru, že se jedná pouze o přestupek. "Policie případ kvalifikovala jako přestupek proti občanskému soužití s tím, že nebyla naplněna skutková podstata trestného činu. Podezřelým je 19letý muž z Nemanic.Věc byla předána ke správnímu řízení," uvedla mluvčí domažlické policie Dana Čejková.

"Jsem z toho v šoku. Ta věc je nad slunce jasnější," reagoval advokát Vojtěch Fořt.

Talašová se proti rozhodnutí policie brání. "Podala jsme stížnost proti tomu, jak policie jednání podezřelého právně kvalifikovala. Rozhodovat o ní bude státní zástupce," prohlásila Talašová. Státní zástupce se bude muset také vypořádat s tím, proč se místní policie z vyšetřování nevyloučila.

Tam by totiž mohl být zakopaný pes. "Upozornila jsem na to, že otec podezřelého je bývalým policistou a jeho manželka dokonce pracuje na zdejší kriminálce," uvedla Talašová. Policejní mluvčí argumentovala tím, že případ byl šetřen s neznámým pachatelem. "Podezření na konkrétní osobu vyplynulo až z výsledku šetření. Poté byla věc ihned předána správnímu orgánu," konstatovala Čejková.

Podezření odmítá

Bartošek odmítl, že by se kdokoliv z rodiny na založení profilu Talašové podílel. "Nemáme to ani zapotřebí. Naopak podezřívám paní Talašovou, že si to sama vyrobila chce to hodit na nás," reagoval Bartošek.

Proč ta nevraživost mezi rodinou starosty Bartoška a bývalou první ženou obce? "Myslí si, že stojím za trestním oznámením, na základě kterého starostu vyšetřovala protikorupční policie. Pravdou je, že jsem se nehodlala podílet na jeho pochybných aktivitách. Šprajcla jsem se mu, a on mě nechal odvolat z funkce a starostování převzal po mně," uzavřela Vlasta Talašová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám