Hlavní obsah

Otec byl obžalován ze znásilnění nezletilé dcery

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Ze znásilnění své 14leté dcery byl v pondělí před senátem ústeckého krajského soudu státním zástupcem obžalován 43letý Bartoloměj Cicu z Dubí na Teplicku. Podle obžaloby měl muž malého vzrůstu v létě 2005 brutálně znásilnit dívku v pronajatém dvoupokojovém bytě v Čeradicích u Žatce. Dívka to řekla sestře a poté i matce až po více než roce.

Článek

"Do bytu přišel chvíli poté, co máma odešla se sestrou na nákup. Vytrhl mi z ruky ovladač k televizi, povalil mě na postel a zatímco mě levačkou držel ruce, druhou rukou svlékal mě i sebe. Snažila jsem se vyvléct, křičela jsem, ale on v tu chvíli vyhrožoval násilím mě i mámě. Proto jsem to tak dlouho nikomu neřekla," řekla v pondělí dívka.

Senát ji vyslechl teprve poté, co byl Cicu odveden do cely, aby se s ním nemusela potkat. Soudkyně se také snažila, aby dívka vysvětlila nesrovnalosti ve výpovědích na policii a před soudem, často ale bez úspěchu.

V rodině muž nezůstává s dětmi sám

Cicu znásilnění popírá a tvrdí, že s ním rodina, která se od něj odstěhovala, odmítala bydlet v drážním domku v Dubí. Historka s násilím vůči své dceři má podle něj pocházet od jeho otce, s nímž se nesnáší. Před soudem odmítl vypovídat.

Cicu popřel i tvrzení, že znásilněnou dívku stejně jako další z dcer osahával. Znásilněná dívka se z jeho násilného chování podle svých slov dodnes nevzpamatovala. "Od té doby nejsem v kontaktu s žádným chlapcem," řekla soudu s pláčem. Podle znalců trpí posttraumatickou poruchou s neurózami. Cicu, jehož manželství se šesti dětmi bylo před několika dny po letech soudních jednání rozvedeno, stál sice pětkrát před soudem, ale tyto tresty jsou již zahlazené.

"Ke znásilnění ani nemohlo dojít, dům byl vždy plný lidí a navíc v naší rodině nikdy nezůstává chlap s dětmi sám. Dcery také hodně zlobily a chtěly od nás peníze třeba i za úklid. Manželka je nezvládala," řekl Cicu při jednom z výslechů kriminalistům.

Soud dokonce jeho manželku před časem potrestal podmínečným vězením za to, že jednoho ze synů často bila, až jednou skončil se zraněními v nemocnici. Navíc mu nedávala ani najíst. Soud plánuje vynést rozsudek do středy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám