Hlavní obsah

Hazard zaplatil životem

Novinky, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Hazardní rychlou jízdou a nerespektování pravidel silničního provozu zaplatil v sobotu krátce po poledni v Rokytově ulici v Brně svým životem 23letý řidič osobního auta VW Golf, který ve vysoké rychlosti dostal smyk a narazil do sloupu trolejového vedení pro trolejbusy. Jeho kamarád vyvázl s těžkým zraněním a skončil v Úrazové nemocnici.

Foto: Lenka Vozková
Článek

"Řidič jel ve směru od Židenic na sídliště Vinohrady a zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl na vlhké vozovce řízení a narazil do sloupu. Za posledních 9 dní je to na tomto úseku druhá tragická nehoda. Před několika dny tu havaroval 21letý řidič a těžce zranil dva kamarády," řekl Právu kpt. Zdeněk Lubas z brněnské policie.

Podle policie však není příčinou těchto tragédie špatný stav vozovky nebo nepřehledná situace, ale hazardní překračování povolené rychlosti, která je v dolní části silnice nařízena do 50 a v horní části do 60 km/h. Přesto tu řada řidičů jezdí velmi rychle a pak ani na široké čtyřproudé Rokytově ulici nezvládají řízení a havárie končí tragicky. Navíc podle svědků z místa sobotní nehody byl VW Golf zřejmě ve velmi špatném technickém stavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám