Hlavní obsah

Za přijetí úplatku dostal bývalý policista podmínku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Osmnáct měsíců vězení s odkladem na čtyři roky vyměřil karvinský okresní soud bývalému příslušníkovi cizinecké a pohraniční policie René Hajnovi, který loni v červenci přijal od Ukrajinců úplatek ve výši 15 tisíc korun. Zároveň mu na čtyři roky zakázal práci u policie.

Článek

Jednatřicetiletý René Hajn, který pracoval jako policejní inspektor na hraničním přechodu v Chotěbuzi, loni v červenci pustil do Polska skupinu patnácti Ukrajinců, přestože pět z nich mělo propadlá víza a hrozilo jim za to vyhoštění.

"Policista nekonal, co bylo jeho povinností, a poté, co mu ukrajinský řidič předal úplatek patnáct tisíc korun, je nechal projet," uvedl státní zástupce Alois Dlouhý.

Mikrobus plný Ukrajinců ale v hraničním pásmu ujel jen několik desítek metrů. Tam ho kontrolovali nadřízení policisty, kteří dostali o selhání kolegy informaci. "Případ vyšel najevo díky naší vnitřní kontrolní činnosti," komentovala případ mluvčí cizinecké policie Daniela Vlčková. Policista dostal hned na druhý den okamžitou výpověď a od policie odešel bez nároku na odchodné.

"Svého činu upřímně lituji," řekl obžalovaný u soudu. Práva na odvolání se vzdal, státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám