Hlavní obsah

Za dvojnásobnou vraždu padl výjimečný trest 17,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajský soud v Brně poslal ve středu za dvojnásobnou vraždu loni v srpnu v Rakvicích na Břeclavsku jednačtyřicetiletého Martina Poslušného do vězení na 17,5 roku. Kamenem a sekerou ubil devětatřicetiletého muže i jeho starší družku s nimiž se náhodou seznámil v restauraci.

Článek

Poslušný odmítl vypovídat, a tak soudu nezbylo nic jiného, než vycházet z jeho výpovědi zaznamenané policisty při jeho dopadení. V ní se k činu přiznal. Řekl ale, že se vše stalo poté, co byl napaden.

Poslušný propadl automatům. Dostal se do dluhů, měl problémy v rodině, a proto se prý loni v létě rozhodl, že spáchá sebevraždu. Odjel tedy na Znojemsko, kde si chtěl vzít život. Místo toho se začal potulovat. Dostal se do Rakvic na Břeclavsku, kde se v restauraci seznámil s dvojicí.

Pár jej pak pozval do svého rodinného domu. Podle obžaloby Poslušný oba zavraždil, aby se zmocnil asi 900 korun, zlatých šperků za 1500 korun, starého vozidla značky Škoda a také platebních karet, z nichž vybral 16 000 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám