Hlavní obsah

Řidič vjel autem pod vlak, ten jej tlačil 67 metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUĎEJOVICE

Padesátiletý řidič odtahové dodávky mercedes zemřel v pátek odpoledne při srážce s osobním vlakem. Neštěstí se stalo na železničním přejezdu u Kardašovy Řečice na Jindřichohradecku. Lokomotiva vozidlo tlačila po srážce před sebou asi 67 metrů.

Článek

Podle mluvčího Drážní inspekce Zdeňka Neusara bude provoz na trati obnoven po páté hodině. Čeká se na příjezd jeřábu, který vůz zaklíněný pod vlakem vyprostí.

Nehoda se stala na přejezdu se světly ve 13:35. Vlak jel z Jindřichova Hradce do Veselí nad Lužnicí. Na přejezdu narazil do automobilu, který pak před sebou tlačil.

Podle prvních informací byla výstražná světla v činnosti. Předběžná škoda na automobilu byla vyčíslena na 40 000 korun a na uraženém přejezdovém výstražníku 100 000 korun. "Škoda na osobním motorovém vlaku činí čtvrt miliónu korun," dodal mluvčí.

Na Jindřichohradecku je to za poslední dva dny druhá nehoda na železničním přejezdu. Ve čtvrtek se s vlakem srazil mezi Děbolínem a Velkým Ratmírovem dvaapadesátiletý řidič cadillacu.

S lehkým zraněním byl odvezen do nemocnice. Na vlaku vznikla škoda 50 000 korun a na automobilu 300 000 korun. Nehoda se stala na přejezdu, který byl označen pouze výstražnými kříži.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám