Hlavní obsah

Studentka se chtěla ulít, tak nechala evakuovat školu

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Necelý týden stačil ostravským kriminalistům na to, aby objasnili výhrůžný telefonát, kvůli kterému bylo minulý pátek evakuováno téměř 900 studentů a zaměstnanců z rozsáhlého objektu střední školy a učiliště v Ostravě-Kunčicích. Z trestného činu šíření poplašné zprávy obvinili osmnáctiletou studentku.

Článek

Policie tak potvrdila své první podezření, podle kterého by pachatelem mohl být někdo ze studentů. "Prostě se chtěla takzvaně ulít ze školy," konstatoval mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Anonymní ženský hlas oznámil na linku tísňového volání minulý čtvrtek dopoledne, že na střední škole je umístěna bomba, která do hodiny vybuchne. Volající slečna telefon okamžitě zavěsila.

"Policie uzavřela prostory v okolí a provedla evakuaci 860 osob. Do prohlídky bylo nasazeno dvanáct policistů a strážníků, prohlídkou objektu nebyl naštěstí nalezen žádný podezřelý předmět," řekl Klézl. Za šíření poplašné zprávy hrozí studentce až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám