Hlavní obsah

Chtěl dřív z práce, tak ohlásil bombu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Svérázným způsobem si chtěl zkrátit pracovní dobu jednadvacetiletý zaměstnanec firmy Katalog servis ve Šťáhlavech na Plzeňsku. Ve středu krátce před jedenáctou hodinou dopoledne anonymně oznámil na policejní linku, že ve firmě je uložená bomba.

Článek

Policisté ho ale později odhalili a nyní mu hrozí obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což ho může soud poslat až na tři roky do vězení. Navíc je předpoklad, že ho zaměstnavatel propustí za hrubé porušení pracovní kázně.

"Po ohlášení výhrůžky na místo dorazili policisté se speciálně cvičenými psy na vyhledávání výbušnin. Z firmy bylo evakuováno přes 200 lidí. Akce byla ukončena po dvou hodinách s negativním výsledkem. Policistům se podařilo zjistit, že pachatelem je jednadvacetiletý zaměstnanec této firmy, který věc oznámil z toho důvodu, že potřeboval odejít dřív z práce," uvedla Pavla Soukupová z Okresního policejního ředitelství Plzeň-jih.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám