Hlavní obsah

Těhotná řidička havarovala na kluzké silnici

Právo, pab, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TACHOV

U Plané na Tachovsku havarovala v pondělí pětadvacetiletá těhotná řidička. Na kluzké vozovce nezvládla průjezd zatáčkou, vyjela mimo silnici, převrátila se přes střechu a narazila do stromu. Podle záchranářů je její stav kritický.

Článek

"Ženu jsme z vozidla museli vyprostit. Pak jsme ji předali záchranné službě," řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško. Podle Lenky Ptáčkové z plzeňské záchranné služby byla řidička převezena vrtulníkem do nemocnice v Plzni.

"Je ve vysokém stupni těhotenství. Utrpěla velmi těžká zranění. Lékaři ji na místě museli napojit na dýchací přístroje," upřesnila Ptáčková.

Vážnost jejího stavu potvrdila mluvčí nemocnice Lochotín v Plzni Renáta Jenšíková. "Její stav je vážný," uvedla bez dalších podrobností vztahujících se ke zranění. Dodala jen, že operativnímu zákroku se pacientka nepodrobila.

"Operace nebyla nutná, o dalším rozhodnou následující dny," informovala. O trochu jasněji je kolem nenarozeného dítěte. "Zatím to vypadá, že dítě je vpořádku," uzavřela.

Řidička cestovala sama ve směru na Planou. Po projetí mírné pravotočivé zatáčky nezvládla řízení. Podle poznatků policistů dostala smyk, na němž se zřejmě podepsala i zledovatělá vozovka a rychlost vozidla. Auto přejelo vlevo, narazilo do stromu a zcela rozbité zůstalo stát na střeše.

Kluzká vozovka byla příčinou i další vážné dopravní nehody u Uněšova na Plzeňsku. Řidič osobního vozidla dostal ve vysoké rychlosti smyk a skončil v příkopu. "Vrtulník ho převezl s vážným poraněním hrudníku do nemocnice," upřesnila Ptáčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám