Hlavní obsah

Policista dostal padáka za pěstování marihuany

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ROZVADOV

Devětadvacetiletého policistu z Rozvadova chytili jeho kolegové při razii na výrobce pervitinu v Čemínech na Plzeňsku. Nachomýtl se tam právě v okamžiku, kdy akce probíhala. Jako řidič přivezl ke zdroji drogově závislou ženu. Později vyšlo najevo, že strážce zákona drogy sám přechovává. To ho stálo místo u policie a navíc je za to trestně stíhán.

Článek

"Bylo mu sděleno obvinění z výroby a držení omamných látek. Minulý týden obdržel rozhodnutí o propuštění ze služebního poměru za hrubé porušení služební přísahy," sdělila Právu Helena Fajrajzlová z ředitelství Západočeské cizinecké a pohraniční policie. Hrozí mu až tři roky vězení.

Podezření, že by mohl být příslušník pátrací a eskortní služby namočen v drogách, ještě zesílilo během prohlídky jeho vozidla. Uvnitř našli detektivové drtičku na marihuanu a také několik fotografií rostlin konopí. Během dalšího šetření pak pracovníci Inspekce ministra vnitra odhalili jeho nelegální aktivity.

"Společně s jedním civilistou pěstovali marihuanu ve skleníku v Konstantinových Lázních na Tachovsku," uvedl zdroj obeznámený s případem. Inspekci ale chyběly důkazy o tom, že by policista s marihuanou kšeftoval. Kriminalisté, kteří v listopadu zákrok v Čemínech prováděli, byli přítomností svého kolegy na místě zaskočeni.

"Počítali jsme skoro se vším, ale tohle nás překvapilo. Realizaci jsme načasovali na okamžik, kdy bude droga vyrobena a připravena k expedici. To, že jsme tam zadrželi další osoby, nebylo součástí našeho plánu, ale šlo o náhodu. Měli jsme políčeno na člověka, který v domě drogu vyráběl," řekl jeden z detektivů.

Když kriminalisté prováděli u zadrženého policisty osobní prohlídku, měl u sebe střelnou zbraň. Na výrobce pervitinu byla uvalena vazba. Podle informovaného zdroje zásoboval dealery nejméně čtvrt roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám