Hlavní obsah

Policie na letišti zadržela podezřelého ze zabití dítěte

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jednadvacetiletý David Skalkoš z Kladna podezřelý ze zabití čtrnáctileté dívky, byl v úterý odpoledne zadržen policií na letišti v Praze. Dívka zemřela po srážce s autem. To ji ve čtvrtek 28. prosince porazilo na přechodu pro chodce v Kladně-Rozdělově, lékařům se dítě už nepodařilo oživit. Řidič z místa nehody ujel.

Článek

Policie vypátrala, že majitelem auta je právě Skalkoš, který by mohl být i jeho řidičem a viníkem tragické nehody. Skalkoš ale pár hodin po nehodě odletěl do Velké Británie. Policie tak našla jen odstavený nabouraný prázdný vůz, který zajistila.

"V úterý se David Skalkoš dobrovolně vrátil pravidelnou linkou z Londýna a kriminalisté jej zadrželi po 13. hodině na letišti v Praze. Hodinu nato byl obviněn z trestního činu ublížení na zdraví s následkem smrti a neposkytnutí pomoci," řekla Právu mluvčí kladenské policie Jana Šteinerová.

Policie zjišťuje, kdo řídil

Skalkoš je majitelem vozu, který dívku porazil, zda jej i řídil, je předmětem probíhajícího vyšetřování. "Podáváme i návrh na vzetí do vazby," dodala Šteinerová s tím, že Skalkoš je držitelem řidičského průkazu. Nehoda se stala ve Vítězné ulici nedaleko benzinové stanice. Čtrnáctiletá dívka šla po přechodu pro chodce se svou kamarádkou, ta se zdržela o pár kroků a srážce se tak vyhnula.

Zasažené děvče lékař záchranné služby ještě asi hodinu resuscitoval, obnovit životní funkce se mu ale nepodařilo. "Dívka měla velmi vážná poranění hlavy a hrudníku," uvedla mluvčí středočeské záchranky Nina Šeblová. Svědkem tragického momentu byla i matka zabité dívky, která v tu chvíli procházela kolem silnice, rodina totiž bydlí nedaleko místa, kde se nehoda stala. "Matku jsme ve špatném psychickém stavu odváželi do nemocnice k hospitalizaci," dodala Šeblová. 

Kriminalisté zajistili odstavený vůz bezprostředně po nehodě ve Vašíčkově ulici v Kladně. K zadržení majitele vozidla vydal minulý pátek souhlas státní zástupce, jenomže v tu dobu už byl Skalkoš, který má trvalé bydliště v Kladně na náměstí starosty Pavla, ve Velké Británii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám