Hlavní obsah

Zástupce České spořitelny měl podvodnými úvěry získat 800 000

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Policisté obvinili 29 lidí z Krnovska kvůli rozsáhlým úvěrovým podvodům, které měl organizovat jednapadesátiletý obchodní zástupce České spořitelny. Na základě padělaných dokladů zprostředkoval za provizi úvěry nezaměstnaným, matkám na mateřské dovolené a důchodcům. Ve čtvrtek o tom informovala mluvčí bruntálské policie.

Článek

"S obviněnými uzavíral na základě nepravdivých informací o zaměstnání smlouvy o půjčkách. Předem také věděl, že úvěry použijí na něco jiného, než sjednali," řekla mluvčí, podle níž z banky vylákal 800 000 korun.

Klienti údajného podvodníka měli do dokumentů uvádět lživé údaje o příjmech a zaměstnání. Obchodní zástupce spořitelny podle policie věděl, že žadatelé jsou na mateřské dovolené, důchodci, či jsou dokonce vedeni na úřadu práce. Některé údaje si měl dokonce vymýšlet tak, aby banka úvěry schválila. Z každého si pak bral provizi deset procent.

Policisté zatím zdokumentovali 28 podvodů. Na dalších případech ještě pracují. Počet obviněných by se proto mohl zvýšit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám