Hlavní obsah

Zloděj vykradl auto, seděla v něm dívka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Neznámý zloděj v úterý ráno ukradl kabelku z neuzamčeného osobního vozu před mateřskou školkou v Benátkách nad Jizerou. A to přesto, že v té době seděla v autě desetiletá dívka. Ta se snažila přivolat pomoc na lince 158, dokonce i pachatele sledovat, avšak neúspěšně.

Článek

Muž získal lup v hodnotě kolem 15 000 korun, v kabelce byly peníze, mobilní telefon, platební karta a doklady, uvedl mladoboleslavský policejní mluvčí.

Policisté se domnívají, že si lupič nejprve dívky na zadním sedadle ani nevšiml. Jeho akce ale byla blesková a holčička neměla šanci muže zadržet. Podobný případ na Mladoboleslavsku nepamatují.

Rovněž v úterý ráno se vloupal neznámy pachatel do vozidla Ford Escort před mateřskou školou v Novákově ulici v Mladé Boleslavi. Automobil zde stál údajně pouze pět minut. Během této chvíle pachatel rozbil okno a ukradl dámskou kabelku s 5000 Kč v hotovosti, doklady, mobilním telefonem a dalšími věcmi za téměř 10 000 korun.

Policie na Mladoboleslavsku především v zimním období řeší podobných případů hlavně u mateřských školek velké množství. Zloději využívají především neopatrnosti matek dětí, které nechávají věci na předním sedadle a spoléhají na to, že se během pár minut jejich nepřítomnosti nemůže nic stát.

Mluvčí policie ale upozornil, že zloději stačí k rozbití okénka několik vteřin. Pomáhá jim nyní i tma, protože většina krádeží se stane v době mezi půl sedmou a osmou ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám