Hlavní obsah

Postřeleným z centra Prahy je bývalý elitní policista

Právo, Novinky, jt, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Postřeleným mužem z centra Prahy je podle zjištění České televize (ČT) bývalý šéf severomoravské policejní zásahové jednotky Vladimír Ustyanovič. Informaci Právu poté potvrdil i dobře informovaný zdroj. Útočník údajně Ustyanovičovi prostřelil krk a hrudník. Motivem noční přestřelky, při které druhý z aktérů konfliktu zemřel, měla být žárlivost.

Článek

Podle informací TV Nova seděl Ustyanovič v autě se ženou, která byla manželkoumuže, který po bývalém policistovi střílel.

Ustyanovič byl po střelbě převezen na jednotku intezivní péče Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. Během převozu byl napojen na umělou plicní ventilaci.

Policie během dne zjistila totožnost zastřeleného muže z Žitné ulice. S největší pravděpodobností se jedná o Litevce.

Po první střelbě policisté prohledávali okolí a po několika hodinách nalezli muže na střeše domu v Žitné ulici. Ten reagoval na výzvu policie tím, že obrátil zbraň proti sobě a spáchal sebevraždu. Jeho tělo pak dopadlo přímo do ulice. [celá zpráva]

Podle policie stojí za incidentem rodinné rozpory a vyřizování účtů mezi dvěma muži.

Mluvčí ministerstva vnitra Marie Masaříková odmítla informace postřeleného muže, který měl tvrdit, že je Langerovým poradcem. "Toto tvrzení se nezakládá na pravdě, ministr vnitra se s tímto člověkem pouze setkal. Rozhodně se nejedná o jeho poradce," sdělila Masaříková s tím, že motiv pokusu o vraždu v současné době není znám, je předmětem dalšího šetření policistů.

Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám