Hlavní obsah

Při požáru obytného přívěsu uhořel muž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PARDUBICE

Mrtvého muže nalezli v neděli hasiči, kteří brzo ráno uhasili požár obytného přívěsu v Bohuslavicích na Náchodsku. Podle mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Martiny Žahourkové dosud nevědí, kdo byl obětí ohně. Majitel přívěsu tvrdí, že o přítomnosti muže nevěděl, policie mu ale nevěří. Televize Prima uvedla, že v přívěsu zemřel šestačtyřicetiletý dělník z nedaleké stavby.

Článek

"Dnes ve 04:20 byl nahlášen požár obytného přívěsu na stavební parcele v Bohuslavicích na Náchodsku. Majitel se jej nejdříve snažil uhasit sám pomocí hasicího přístroje a zahradní hadice, ale to se mu nepodařilo. Na místo vyjely tři sbory profesionálních i dobrovolných hasičů z Náchodska a Rychnovska. Po uhašení ohně byl uvnitř nalezen mrtvý muž, který zde přespával," řekla Žahourková. Hasiči vyšetřují dvě verze vzniku požáru, nedbalost při kouření a manipulaci s otevřeným ohněm.

Podle Žahourkové majitel přívěsu prý nic netušil o tom, že ve voze někdo přebývá. Parcela je na poměrně odlehlém místě. Policie se však domnívá, že majitel nemluví pravdu. "Totožnost mrtvého jsme ještě neurčili, ale předpokládáme, že se jedná o muže z Moravy, který pro majitele vykonával příležitostné práce," řekla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová. Definitivně by oběť měla identifikovat pitva.

Televize Prima uvedla, že parta dělníků chtěla zapít dokončení hrubých prací na nedaleké stavbě. Dělník, který prý pocházel z Prostějova, si podle jednoho z kamarádů dal několik piv a skleniček tvrdého alkoholu. Pak se šel vyspat do karavanu. Podle Primy mužova kamaráda probudil štěkot psa, který byl neklidný kvůli nedalekému ohni, muž poté začal hasit.

Reklama

Výběr článků

Načítám