Hlavní obsah

Vězni z Kuřimi jsou stále na útěku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Dva trestanci, kteří v sobotu utekli z věznice v Kuřimi na Brněnsku, jsou nadále na svobodě. Po vězních, kteří byli odsouzeni za podvody a krádež, pátrají policisté a vězeňská služba. Odosouzení se nevrátili po vycházce s rodinnými příslušníky, kterou dostali za odměnu za vzorné chování.

Článek

"Byli pracovně zařazeni, přičemž jeden z těchto odsouzených na nestřeženém pracovišti. Měli vzornou pracovní morálku, byli bezproblémoví," řekl ČTK pracovník věznice Milan Novotný.

Vycházka měla trvat od půl deváté do půl dvanácté, trestanci se směli pohybovat pouze v katastru města Kuřimi. V 11.40 ale pracovníci věznice zjistili, že oba muži už nejsou se svými rodinami.

Podle policejního mluvčího v okrese Brno-venkov zmizeli cestou autem zpět do věznice, když požádali příbuzné o krátkou zastávku. Potřebovali si prý odskočit, ale do vozu se již nevrátili.

Mladší, osmatřicetiletý trestanec byl odsouzen za podvody a k ukončení trestu mu chyběly ještě tři roky, o rok starší muž měl být za mřížemi do listopadu příštího roku, a to za krádeže.

Vedení věznice odmítá, že by jakkoli chybovalo. "Institut opuštění věznice jim byl udělen zcela v souladu s předpisy platnými ve výkonu trestu odnětí svobody. Využíváme veškeré prostředky k objasnění jejich neobvyklého a nečekaného jednání," uvedl Novotný.

Reklama

Související články

Než spadla klec, vyloupil zloděj 49 aut

Za zdmi brněnské věznice skončil 32letý Brňan, kterému kriminalisté prokázali 49 vloupání do aut. Muž, který není před zákonem žádným nováčkem a své zkušenosti...

Výběr článků

Načítám