Hlavní obsah

Dva dozorci jsou stíháni za znásilnění prostitutky

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Měla to být erotická tečka za velkým flámem. Dva dozorci z věznice v Plzni na Borech v sobotu nad ránem lovili pouliční prostitutky na Domažlické třídě. Neměli přitom v úmyslu za rozkoš platit a sex si nakonec vzali násilím. Oba příslušníky vězeňské služby ve věku 39 a 27let stíhá policie pro trestný čin znásilnění. Za to jim v případě prokázání viny hrozí až osm let vězení.

Článek

"Oba obvinění dozorci jsou zatím postaveni mimo službu. Další případné personální rozhodnutí bude následovat podle toho, jak se bude vyšetřování případu vyvíjet," sdělil Právu šéf borské věznice Pavel Šefl.

Dvaadvacetiletou Lucii přinutili nastoupit do vozidla Volkswagen pod záminkou předvedení ke zjištění totožnosti.

Ženu znásilnili v bytě

"Vydávali se za detektivy kriminální policie a po postávajících prostitutkách požadovali osobní doklady ke kontrole. Když jedna z nich uvedla, že doklady nemá, vyzvali ji, aby nasedla do vozidla a odjela s nimi na obvodní oddělení policie do Perlové ulice. Tím směrem také později se ženou odjeli, ale pak náhle změnili trasu a skončili na úplně jiném místě," řekl zdroj obeznámený s případem.

Místo na policejní služebnu zamířila dvojice dozorců na druhý konec města do bytu, který měl jeden z nich pronajatý od rodičů. "Tam nechali kněžku lásky nejprve vysvléci do naha. Postupně ji pak znásilnili. Žena se snažila nejprve klást odpor, pak ale rezignovala a s brekem je prosila, aby toho nechali," pokračoval zdroj.

Po uspokojení oba muži prostituce nařídili, aby se oblékla. Posadili ji do auta a odvezli do centra města, kde ji nechali vystoupit. Žena šla okamžitě na policii a vše oznámila.

"V bytě, kde mělo ke znásilnění dojít, jsme zajistili jako důkaz biologické stopy," řekl šéf plzeňských kriminalistů Josef Chyba. Podle něho je výpověď ženy věrohodná. "I obvinění se při prvním výslechu k činu částečně doznali," dodal Chyba.

Reklama

Výběr článků

Načítám