Hlavní obsah

Celníci zabavili tuny nelegálního zboží z vietnamské tržnice

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Čtyři kamióny textilu a bot, tři dodávky DVD a CD nosičů, obrovské množství nekolkovaných krabiček cigaret a další falešné a nelegální zboží za milióny korun odvezli celníci po sobotní rozsáhlé razii ve Svatém Kříži u Chebu na tržnici Dragon.

Článek

Na 250 celníků i s vycvičenými psy na hledání drog přijeli v několika autobusech brzy ráno a ihned obsadili část tržiště. Asijští stánkaři raději zavřeli a akci sledovali zpovzdálí, někteří z nich utekli.

Celníci, včetně maskovaných ozbrojenců, páskou ohradilo hlavní prostory Dragonu a začali s kontrolou více než stovky stánků, do řady z nich se museli dostat silou. Razie trvala až do neděle do dvou hodin ráno. Akce byla výjimečná tím, že západočeští celníci získali letos poprvé povolení od státního zástupce násilím otevřít tak velké množství opuštěných a uzamčených stánků.

"Bylo jich asi 130," upřesnila pro Právo mluvčí plzeňské celní správy Jitka Blahutová. Razie se obešla bez incidentů a násilí. Kontrola však byla nezvykle zdlouhavá. Celníci totiž téměř v každém kontrolovaném stánku našli tajné skrýše, tržiště bylo navíc protkáno spletí chodeb.

"Prakticky každý stánek měl tajný vchod do dalších prostor, kde bylo nelegální zboží. Někteří stánkaři se dožadovali svých advokátů," poznamenala mluvčí.

Na místo přijeli i hasiči. V některých opuštěných stáncích totiž zůstalo zapnuté topení, celníci navíc našli nedovolenou pyrotechniku. Podle jednoho ze zasahujících celníků zůstali v jednom stánku omylem zamčeni dva nakupující Američané, uvěznil je tam jeho majitel, když utekl před kontrolou.

Zabavené zboží sčítali pracovníci celní správy celou neděli, definitivní výsledek kontroly bude známi zřejmě až v pondělí. Obdobné kontroly budu na tržnicích pravděpodobně pokračovat až do Vánoc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám