Hlavní obsah

Policie našla v nočním klubu zbrojní arzenál

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŽELEZNÁ RUDA

Možná i samotné policisty překvapilo, co našli během domovní prohlídky několika nočních klubů v Železné Rudě na Klatovsku. Při čtvrteční razii hledali důkazy o tom, že majitelé podniků prodávají lehká děvčata, z jejich činnosti kořistí a státu neodvádějí daně. V jednom z klubů za  falešnou stěnou objevili detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) skrýš se zbrojním arzenálem, za který by se nemusela stydět ani sicilská mafie.

Článek

"Byly tam granáty, samopaly a pistole. Zbraně necháme prohlédnou expertem. Musí se například vyhodnotit otisky prstů, aby se zjistilo, kdo s nimi manipuloval," řekl Právu zdroj, který má o případu informace. Kromě zbraní našli policisté ještě například několik litevských pasů a velké množství starožitných předmětů.

Prostitutky, které v té době byly v klubech, odvedli detektivové k výslechu. Klatovská státní zástupkyně Jiřina Vítovcová na dotaz Práva pouze potvrdila, že domovní prohlídky proběhly. Co se při nich ale zajistilo nechtěla komentovat. "Vše je zatím ve stádiu prověřování. Z taktických důvodů nelze o hovořit o podrobnostech. Mohlo by se tím narušit vyšetřování," dodala.

Žádné bližší upřesnění nesdělila ani mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová. "Výsledky domovních prohlídek se vyhodnocují," řekla pouze. Potvrdila však, že domovní prohlídky ve třech nočních klubech byly součástí připravované realizace případu obchodování s lidmi a kuplířství. Podle informací Práva je majitele klubu, kde se zbraně našli, český občan. Údajně měl být přítomen domovní prohlídce. K nalezenému kontrabandu se však neznal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám