Hlavní obsah

Padající cihla těžce zranila dvouletého chlapce

Právo, Tomáš Prchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ KAMENICE

Dvouletý chlapec utrpěl ve čtvrtek těžké zranění, které mu způsobila padající cihla z rozestavěného domu v České Kamenici na Děčínsku. Malý pacient sice přežije, hrozí mu ale trvalé následky. Primář dětské jednotky intenzivní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem Jan Pajerek v úterý Právu řekl, že chlapcův zdravotní stav je v současné době stabilizovaný, ale stále vážný.

Článek

"Z těžkého zranění se vyléčí, ale nyní nelze předvídat následky. Má zhmožděný mozek," řekl lékař. Vyděšená matka chlapce, která je v současné době těhotná, je vděčná lékařům nemocnice za profesionální péči a záchranu syna.

Majitele domu tragédie zasáhla

Cihla spadla na chlapce ve chvíli, kdy s matkou vycházel z drogerie, nad níž dělníci stavební firmy ProInvest budují půdní vestavbu. Cihla chlapce zasáhla přímo do hlavy, první pomoc mu poskytly prodavačky z drogerie. Pomohli i kolemjdoucí a lékaři záchranky, která přijela během několika minut. Majitel domu František Pytlík novinářům hned po události řekl, že ho tragédie velmi zasáhla, ale za nehodu je podle něj odpovědná stavební firma.

Podle dělníků silný vítr nadzvedl jednu z plachet zatíženou cihlou, která spadla dolů. Od začátku týdne na stavbě, podle pracovníka českokamenického informačního centra, opět pracují dělníci. V době neštěstí ale na stavbě nikdo nebyl.

Lidé obchází dům z velké vzdálenosti

Případ podle děčínského policejního mluvčího Jana Šmída kriminalisté vyšetřují jako trestný čin ublížení na zdraví. "Míru zavinění a odpovědnou osobu stále zjišťujeme, čekáme na posudek znalce z oboru stavebnictví a zprávu o bezpečnosti práce," řekl Šmíd.

Obyvatelé České Kamenice ještě v úterý obcházeli dům z uctivé vzdálenosti stejně, jako městský policista, který hlídkoval na náměstí. Starosta města Miroslav Weis (SNK-ED) Právu v úterý řekl, že stavba je řádně povolena. "Jde ale o soukromý objekt. Je to velmi nepříjemná událost, zřejmě jde o nedbalost stavební firmy a špatný přístup dělníků k práci," řekl Weis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám