Hlavní obsah

Policie dopadla dlužníky, kteří chtěli zabít výběrčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Policie odpoledne zadržela dva mladíky ve věku 16 a 20 let, kteří se měli v pátek odpoledne ve Studénce na Novojičínsku pokusit zavraždit výběrčího dluhu společnosti Provident Financial. Dlužník s komplicem podle policie zaútočili na výběrčího připravenou paličkou na maso, protože nechtěli vracet dlužnou částku. Napadený muž leží se zraněním hlavy v bílovecké nemocnici.

Článek

Podle mluvčí novojičínské policie Miroslavy Šálkové bylo jen otázkou času, kdy budou mladíci dopadeni, protože policie znala jejich totožnost.

"Pachatelé putovali do policejní cely, v současné době probíhají výslechy," dodala s tím, že k dopadení mladíků nepotřebovala žádné svědky. Policisté je totiž znali osobně.

Výběrčí dluhu podle mluvčí při útoku utrpěl otřes mozku a další drobná zranění.

Na výběrčího se domluvili předem

Podle pátečních informací severomoravské policie se oba mladíci na výběrčího předem domluvili. V okamžiku, kdy přišel do bytu jednoho z nich, zaútočili na něj připravenou paličkou na maso. První ránu muž stihl vykrýt, druhá jej zasáhla do hlavy. Pak se mu podařilo z bytu uprchnout a přivolat pomoc.

Provident Financial je v Česku největším poskytovatelem krátkodobých hotovostních půjček domácnostem. Páteční útok není prvním na její zaměstnance. Loni v únoru zavraždil muž pracovnici firmy, která přišla do bytu vymáhat dluh. [celá zpráva] Loni v listopadu ho Vrchní soud v Praze odsoudil ke 14 letům vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám