Hlavní obsah

Za napadení zdravotníků byl opilec obviněn

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ÚSTÍ NAD LABEM

Devětadvacetiletý opilec, který napadl a zranil letos v září v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem tři zdravotníky, byl ve středu obviněn z trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví. Právu to ve středu potvrdila ústecká policejní mluvčí Veronika Beranová.

Článek

Obviněný muž byl v nočních hodinách hospitalizován kvůli těžké opilosti na oddělení Emergency s podezřením na poranění hlavy. Sotva policisté, kteří ho přivezli na ošetření, odjeli, agresivní opilec se vyprostil z lůžka, kde byl připoután, a napadl dvě ženy a jednoho muže.

"Starší z žen utrpěla pohmoždění krku a odlomení kosti na ukazováku ruky a mladší postraumatický šok. Osmadvacetiletému zdravotníkovi útočník pohmoždil nos, způsobil mu otřes mozku a zlomeniny žeber," upřesnila Beranová.

Všichni tři zdravotníci skončili na úrazovém oddělení nemocnice. Opilec v nemocnici navíc zdemoloval některé přístroje a poté skončil na psychiatrickém oddělení. Za zmíněné trestné činy mu hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám