Hlavní obsah

Policista měl ukrást mobil z havarovaného auta

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHEB

Příležitost dělá zloděje. Přesně tímto příslovím se řídil čtyřiatřicetiletý policista z obvodního oddělení v Lázních Kynžvart na Chebsku. Jako první přijel k dopravní nehodě a z havarovaného auta, jehož řidiče odvezla záchranka do nemocnice, ukradl mobilní telefon. Při sepisování zajištěných věcí z automobilu nalezený mobil zatajil před kolegy z dopravní hlídky, která dorazila na místo později, aby nehodu vyšetřila.

Článek

"Obvinila jsem ho z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele," potvrdila ve středu Právu státní zástupkyně Jaroslava Pašková. Havárie se stala v dubnu v Trstěnici u Chebu. Policista v hodnosti praporčíka byl k nehodě vyslán, aby místo zajistil do příjezdu vyšetřovatele z oddělení dopravních nehod.

"Využil chvíle, kdy zůstal sám u opuštěného vozidla. Uvnitř našel mobilní telefon, který nezaevidoval do knihy zajištěných věcí a nechal si ho u sebe. Pak ho přes měsíc používal, než provolal kredit," uvedl zdroj, který má o případu informace. Kolegům z nehodovky předal pouze doklady od havarovaného vozu, které uvnitř také nalezl.

Vyšetřování odstartoval majitel automobilu, který se později začal po telefonu shánět. Že si ho přivlastnil policista, vyšlo najevo až později. Nepoctivého strážce zákona usvědčily výpisy hovorů.

Kromě až tříletého vězení, které policistovi v případě uznání vinny hrozí, přišel ze dne na den o uniformu. Jeho nadřízený rozhodl o okamžitém propuštění do civilu bez nároku na finanční výsluhu a odchodné.  

Reklama

Výběr článků

Načítám