Hlavní obsah

Ženu nakaženou koronavirem uvedli do umělého spánku, probudila se do jiného světa

Novinky, nčs

Když lékaři uvedli na konci března do umělého spánku 41letou Australanku Kiri-Lee Ryderovou, která se nakazila novým koronavirem na výletní lodi Ruby Princess, měla rodina vážné obavy o její život. Australanka se však po téměř třech týdnech znovu probudila k životu a nestačila se divit, jak se svět za tu dobu změnil, informoval Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Loď Ruby Princess, kde se pravděpodobně Ryderová koncem března nakazila.

Článek

Ryderová trávila dovolenou na výletní lodi Ruby Princess. Přestože se po návratu necítila ve své kůži a navštívila lékaře, bylo jí umožněno odcestovat do domovského Perthu. Tam byla pozitivně testovaná na SARS-CoV-2.

Po zhoršení jejího zdravotního stavu museli lékaři Ryderovou uvést do umělého spánku a žena v té době bojovala o život. Po 18 dnech se však její stav zlepšil a pacientka se mohla „vrátit do běžného života”.

Probuzení do jiného světa

Po probuzení na ni však kromě šťastné rodiny čekalo také zjištění, jak moc se od konce března změnila situace nejen v Austrálii. „Všichni byli ohromeni, že jsem naživu,” uvedla žena, jež na výletní lodi byla od 9. března s manželem a nejstarším synem.

Ryderová s manželem na fotografii z roku 2018

Během doby, kterou strávila v umělém spánku, v Austrálii zavřely tisíce obchodů, začal platit zákaz shromažďování více než dvou osob a doporučení vlády, aby občané nevycházeli z domu.

„Teď si uvědomuji, jak moc to znamená, že jsem se probudila. Vidím, jak se moc změnil svět,” řekla po probuzení a zjištění vážnosti situace Ryderová.

Zkritizovala přístup

Kromě velké úlevy také zkritizovala zacházení s pasažéry výletní lodě Ruby Princess, která se vrátila z Nového Zélandu. „Cítím se z toho skleslá a frustrovaná,” okomentovala žena situaci, po které 2700 lidí mohlo v polovině března opustit loď, i když na palubě byli lidé s příznaky nákazy koronavirem.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Chtěla bych moc poděkovat zdravotníkům, kteří se o mě v Perthu postarali. Mají můj nejhlubší respekt,” dodala žena, která nyní svým příběh chce nabádat ostatní lidi, aby dodržovali opatření proti šíření nákazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám